Pavouček a zlatá rybka

Pavouček a zlatá rybka

Anotace: "K"

Nad kadeřavě hravou hladinou,
splétal si pavouček síťku.
V domnění, že chytí svou vysněnou,
krásnou zlatobílou rybku.

S nadšením očkami proplétá,
stříbrnou, tenoučkou nitku.
Srdíčko s přáním vylévá,
a s nadějí vkládá v síťku.

Síťka je z přáním spředená,
mistr by to nedokázal lépe.
Přec jen sníčky pavoučka lepená,
jak úchvatné jsou Tvé sítě.

Pavoučku..

S vírou hodil tu síťku do vlnek,
s napjatým chvěním čekává.
Radost, jenž projeví se navenek,
v opojném stavu pavoučka nechává.

Seděl tam hodiny, dny a i déle,
zimou pak začal tuze se třátst.
Řekl si :“Byla to jen pohádka, stejně.“
A smutně se začal od vody krást.

Síťka se rozmočila a jas se vytratil,
pavouček ztratil chuť na svět se smát.
Však když odcházel, z vlnek se vynořil,
ten tvar ..
a zašeptal: „Tak co si budeš přát.“

To zlatá rybka se z vlnek usmívala..
Autor Analisieren, 26.10.2007
Přečteno 413x
Tipy 9
Poslední tipující: Bíša, Psavec, M.V.Jung.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dekuji vsem.. nejvice me potesilo, ze se to libilo i malem detem..
Katpot - nic neni dokonale, ani tato basnicka neni vyjimkou:) ale dekuji ...

26.10.2007 18:48:00 | Analisieren

Úžasná básnička!!!

26.10.2007 16:07:00 | Bíša

Skládám velkou poklonu. Moc se mi líbí.

26.10.2007 14:22:00 | Psavec

I ty jedna! : )

26.10.2007 13:52:00 | M.V.Jung.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí