Luční uspávanka

Luční uspávanka

Anotace: O usínání, o louce a o tom, co by se mělo zdát malým dětem, aby hezky spinkaly. Všem, kteří špatně usínají...

Kotěcí hra tichne v lipnici
potulný vítr voní badyánem
kostřava je rosným chrámem
Modrásek usnul v pšenici

Konipas prolét´ koniklecí
a usedl v trsu oměje
Za škapulíř šalvěje
přijdou koně běloplecí

Hebké chmýří pampelišek
běle hýří podvečerem
Básník píše čapím perem
verše modřínových šišek

Sléz a svlačec oplétají
kmeny planých jabloní
Arnika se k hořci kloní
Spát šli všichni kočkodani

Vlčí máky kolébají
kolibříky lučních strání
a než se slunko ztratí
veverky uléhají

Zvonečky zvoní klekání
modravě lučně broskvolistě
o tom krásném snovém místě
co jmenuje se usínání
Přečteno 475x
Tipy 3
Poslední tipující: Analisieren
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I me dala tato basnicka chvilkovy pocit uklidneni a volnosti .. dekuji

04.11.2007 18:34:00 | Analisieren

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí