Jsem tvůj strom

Jsem tvůj strom

Anotace: Z úcty ke stromům....

Jsem strom a zhlížím na svět už z výšky patnáctí metrů.
Odolávám času,zrovna tak nečasu i velmi silným větrům,
rostu zde pro tebe malý,přesto velký a mocný člověče,
jsem tu pro ptactvo,ale i pro tebe,než život tvůj ti uteče.

Nejsem vrba,přesto chodíš mě pohladit svou něžnou dlaní,
pošeptat svá tajná přání,vyplakat ze srdce svá velká zklamání.
Já ti ráda tvá pohlazení vracím,hladíc tě svými větvičkami,
slzy tvé slané smíchávám se svými, s deště sladkými kapičkami.

Obejmu tě vůní svou,posypu pylem lípových květů svých
zazpívám zpěvem ptáků,v mé koruně bezpečně hnízdících.
Zašumím ti,jako moře,vyslechnu si vždycky tvůj člověčí žal
jsem tvůj strom, tvá lípa,nedovol človíčku,by mě někdo sťal!
Autor lupínek, 05.11.2007
Přečteno 426x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, v létě si lehnout pod šumící strom, to je nádhera...na podzim jejich barevné listí...jen v zimě jsou takové ponuré

05.11.2007 13:59:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí