Přišla Zima

Přišla Zima

Den se probudil
do něžných bílých barev.
To paní Zima se rozhodla
přijít k nám.
Cestou se zapovídala
s veselým Podzimem,
tak nás úplně nepřikryla
svým bílým pláštěm,
který hřeje na duši,
chladí na nohy,
jakoby jsme se procházeli
bosí, po letní rose.
Buď pochválena Zimo,
vládni spravedlivě,
naplň nás svou ledovou
krásou s tříští sněhových
vloček.
Zahal nás v svůj stříbrný šat,
my poslechneme Tvůj hlas,
s Tebou si půjdeme užít
zimních krás.
Autor devcatko z jetele, 11.11.2007
Přečteno 627x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí