Vločka

Vločka

Anotace: Na ruku dopadla mi vločka, volám na ni,

Na ruku dopadla mi vločka,
volám na ni, ať chvilinku mi počká,
než prohlednu si
něžný její květ.
Však dlaně horký žár
způsobil náš věčný svár,
že neposlechla a
v kapku změnila se hned.

Jak do veršů mám zachytit její krásu,
jak popsat ten nebeský tvar,
když ve vzduchu je neposedná
a na dlani roztaje mi
a zbude jenom rosa jemná.

Tak sním si o vločce,
co nezmizí mi před očima,
kdy pokochám se jejím třpytem
a nebude mi přitom zima.
Autor Bamap, 12.11.2007
Přečteno 622x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, maena, Květka Š., pavlis, Pišák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

z nebe se sype tisící vločka
v závějích bělostných ztratila se mi kočka ....ne, jen pllácám, je to krásná básenka :-)

13.11.2007 13:23:00 | pavlis

Vločka je čarovná věc...

13.11.2007 07:30:00 | Pišák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí