Snoubení větru s meluzínou

Snoubení větru s meluzínou

Anotace: "K"

Snoubil se vítr s meluzínou,
v tom nečase když padal sníh ..
S vlasy modrými a pletí bílou,
nechala vítr v rozpacích ..

Zmatením vločky nechal padat,
bez pořádku a všimnutí.
Bouře se zvedla, když začal lapat,
po dechu, po jejím dotknutí.

Do dlaní chytil vločku bílou,
a na prst kroužkem nasadil.
A meluzína s tváří vlídnou,
přiměla vítr, aby ho roztavil.

Zmizel prstýnek z vločky bělavé,
nechal ji závoj tedy tkát.
Však její srdce je příliš divoké,
a nebude tedy větru lhát.

Odmítla závoj i pavího šatu,
radš svobodu svou si zanechá.
I z nožky sundavá svatební botu,
jenž byla z ledu stavěná.

Vítr byl odmítnut jaký tajfun,
zanechal ze zklamání vlastního.
A navzdory bolu a jejím zádům,
poslouchá kvílení jejího.

Co v pískotu zpívá si meluzína,
to jenom ledový vítr zná.
Po nocích hromovu píseň zpívá,
proč milá jeho je taková.

A když padá každý rok vločka první,
vítr ji v dlaních zachytí
A silou mrazivou v led ji pálí,
snad letos prstík nastaví …?

Ta zlobivá Meluzína ..
Autor Analisieren, 13.11.2007
Přečteno 363x
Tipy 6
Poslední tipující: Jiparo, Bíša, trrtrr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to jen zima kouzlí :)

14.11.2007 14:58:00 | Analisieren

Dlouho jsem nečetla něco tak opravdu básnické...bravo!

14.11.2007 14:36:00 | Veríssek

..máš úžasnou fantazii, Andrsenko :D

14.11.2007 08:57:00 | Jiparo

Ano!

13.11.2007 22:33:00 | Bíša

Tak jemné... a krásné

13.11.2007 17:29:00 | trrtrr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí