Podzim

Podzim

Anotace: Nevím co k tomu dodat, prostě jen je hezké zavzpomínat na staré dobré dětské chvíle... Podívat se zpět a říct si: Něco už jsem prožil a mám mnoho vzpomínek. Jak hezké tak i nehezké, ale stojí to za to... žít dál. Tedy Podzim.

Sbírka: Nejbližším

Podzim

Ty nažloutlé listy, staré a krásné kolem nás,
to podzim, to je ten nádherný podzimní čas.
Když chodí se ven a pouští se drak,
hrabe se listí, pálí se a tak,
to na oblohu vznáší se obrovsky kouřový mrak.
To příroda ukládá se ke spaní
a ty jen přihlížíš, jak lehounký lístek přistává na dlani.

Veverka hledajíc na zimu oříšek,
myšičky co hrabou si pelíšek
a hejna ptáku co stěhuji se před zimou,
doufajíc že dorazí v pořádku a svůj cíl neminou.
Švitořící Vlaštovky když prolétnou nad hlavou
a zvířátka co už jen ulehnou únavou.

Příroda krutá a nehezká někdy se zda,
ale krásu, útěchu, klid a složitost,
najde jen ten kdo jí má rád,
váží si jí a pořádně hledá.

Zabránit možná tomu všemu zmatku bys chtěl,
ale to podzim, to jest krásy jeho úděl.
Nezmůžeš nic s přírodou,
Nemít rad či milovat jí umíš,
zkrášlovat, pomáhat a cenit si jí smíš.

A tak se nakonec vždy otočíš,
jen pohlédneš do zapadajícího slunce,
zamáváš, popřeješ hodně štěstí,
a pak už jen tiše a smutně odkráčíš.
Autor Perník, 22.11.2007
Přečteno 551x
Tipy 5
Poslední tipující: Agniezka, Kačík, Judita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Bombově výstižné! :-)

03.12.2007 23:57:00 | Judita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí