Mozaika

Mozaika

Anotace: Je to pouze sled kraťoučkých příběhů, které na sebe zvolna na sebe navazují.

Ramenatý žalud na zemi si leží.
Kolem něho ňákej fogl běží
udýchán těžce a taky svěží.

Vítr přidal na své hutné síle,
na ptáka koukal se velmi mile
jako tornádo začal na svém díle.

Udýchaný žalud celý poblitý
v plášti v jeskyni celý ukrytý
od vody v jeskyni byl umytý.

Je lepší ležet doma v teple,
než se koukat na svět vztekle,
než-li skončíš někde v pekle.

Nemysli na žaludy, kozy nalitý,
buď radši před manželkou ukrytý,
nebo budeš jejím ženstvím umytý.

Schyluje se pomaličku k večeru,
ještě krapet prádla vyperu
a zitra ráno nějaký prachy vyberu.

A tak skončila jedna mozaika příběhů,
než se naděješ a další už je tu.
Autor jehlaspichlas, 24.11.2007
Přečteno 376x
Tipy 5
Poslední tipující: whiolet, carodejka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nechci se smát, baby:) jsem totiž NAMALOVANÁ:)

05.12.2007 17:15:00 | whiolet

Ano tak to zacina... a pribeh jsi krasne rozvinul...

24.11.2007 19:02:00 | carodejka

Mozaika to věru osobitá...trošku mi připomněla film Brouk - co všechno se může odvinout od jednoho zdánlivě nepatrného počátku.

24.11.2007 18:20:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí