Zimní upomínky

Zimní upomínky

Anotace: "K" - co dokáže pořádná, i když jen chvilková, chumelenice s vůní mandarinek :)

Za okny, snad jen sluchem rysa jde,
slyšet vločky, co k zemi snáší se.
Jak drobní motýli se svatebními křídly,
snáší se z nebes s křídly bílými.

Nejdřív jen trošku a pak sílou mračen,
po doteku těla, je hned každý smáčen.
Tím kouzlem motýlího dotknutí,
co k úsměvu nejen dítě donutí.

A vítr je žene v louky háje,
na pranýře mostů a možná taky dále.
Na střechy krásných domů, a i v doupě myší,
tou ledovou plání se rázem všechno ztiší.

Snad údivem krásy, nikdo ani nedýchá,
v tento zimní čas, kde mráz smrky vyslýchá.
Tam kde v sněžných dunách stříbro začlo hřát,
a rolničky na chomoutech vánoční písně hrát ..
Autor Analisieren, 26.11.2007
Přečteno 434x
Tipy 9
Poslední tipující: NikitaNikaT., Jiparo, el viento, Bíša, kliďaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..bílé kouzlo :)

27.11.2007 09:21:00 | Jiparo

Báseň mne velmi oslovila... neboť za mým oknem
se sněhová vánice rozproudila...

26.11.2007 14:14:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí