Námořník

Námořník

Námořník

Zřím přístav v říjnu hřát. Mlč námořníku lan,
nesplétej básně vln – krvácíš dýcháním
tun listí ve větrech – tré dam utřelo zdím
poslední slzy dne – do větru odeslán!

Hej, námořníku básní! Otevři ženských těch
posledních nohou běl – vázaných v kytici
červenou sukýnkou jak střecha hořící –
příště jen písek dna zahřeje na kostech.

Barevná múzo můr, mraky jsou v posunu!
Kotvy se zvedají, list zvadl, v krvi tkví!
Člun z rakví, otcův dům, dům s dechem koroptví…
Odpluju! Otcův dům – lup kůlů ocúnu.
Autor pan amanuensis, 06.12.2007
Přečteno 429x
Tipy 2
Poslední tipující: Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ó. přeúžasné. a ta hra hlásek na konci... hmm... úúůůůúúůů

14.05.2008 12:59:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí