Slzavý déšť

Slzavý déšť

Slzavý déšť se rozletěl krajem.
Kapka po kapce padá na rozmáčenou zem.
Zima a sychravo zalézá za límec kabátu.

Psychický nápor chladných dnů stoupá.

Sním o vyhřátém pelíšku.
Místo toho v kamnech nehoří,
vše kolem je neútulné, studené.
Chladivý vítr skučí v komíně.
Na střeše si zpívá své melodie.
Tanečníky jsou havrani a straky,
déšť mocně bubnuje a přidává se taky.
Nemám ráda zimní plískanice,
raději sedím v teple,
pozoruji plamen svíce,
hezky je mně na duši,
hladím kocoura,
který mně spokojeně
přede v náručí.
Autor devcatko z jetele, 13.12.2007
Přečteno 370x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., Pišák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mno jo, zvířátka, ty dovedou vždy člověka zahřát a potěšit ...

06.01.2008 20:15:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí