Měsíc

Měsíc

Anotace: ...

Zavři svá víčka a spinkej sladce,
Podobna vlnám za svitu měsíce,
Na klidné hladině plynou si hladce,
Odráží z nebe hvězdiček tisíce.

Měsíc si v úplňku nad námi leží,
Hlídaje hvězdy brouká si písničky,
Svým zpěvem stříbrným tvůj spánek střeží
A z rosy v trávě učiní perličky.

Jako král noci je dobrý panovník,
Dříve než se sluncem vymění trůn,
Bude mu vděčný francouzský milovník,
Pakliže paprskem prosvítí dům.

Sám oděn ve stříbře hlídá své stádo,
Které se pase na noční obloze,
V poklidu čeká, než přijde ráno
A zlatá stříbrnou vystřídá v úloze.
Autor Frosty28, 22.12.2007
Přečteno 452x
Tipy 1
Poslední tipující: Zlatičko
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí