Zimní procházka

Zimní procházka

Anotace: Hm, konec procházky je trochu jiný, než jsem původně chtěla...

Miluji rána chladná a jiskřivá,
když ještě noc pomalu doznívá.
Utíkám do ticha poklidné samoty,
kde z lidí zbyly jen ve sněhu šlápoty.
Čaroděj mráz toulal se krajinou
a stromy ozdobil ledovou polevou.
Z nebe se snáší lehounká peříčka,
když zavřu oči, spadnou mi na víčka.
Chvíli si připadám skoro jak v pohádce,
ve které zima je jediný vševládce.
Řeka mi z jejích cest příběhy vypráví,
mám chuť s ní splynout, vyslyšet volání.
Tělo mi pod led pomalu zajede,
a smrti polibek ani moc nezebe...
Autor quodlibet, 02.01.2008
Přečteno 723x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Danah
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí