Umírá dravý pták

Umírá dravý pták

Anotace: Vlastně ani nevím, jestli ji mohu opravdu zařadit do sekce příroda. Prvků přírody obsahuje mnoho, ale jsou to hlavně metafory vtělených pocitů mísících se s barvami prožitků..

Sbírka: Krajíc života

Listí opadané,
touhy vzdané,
srdce žalem zmírá
letem netopýra.

Stromům do koruny
zněly plaché struny
pláčem bodláků
v dlaních tuláků.

Teď už nezpívají,
větrem vlají,
jak písně domorodců
v paměti tvých otců.

Pohledem do dvora,
cítr tě zavolá
poselstvím stromů
už nevrátíš se domů.

Listí se smutkem chvěje,
Luna pěje
na čele slunce znak -
umírá dravý pták.
Autor Káňátko, 07.01.2008
Přečteno 580x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí