Kapr ve vaně

Kapr ve vaně

Anotace: Tohle mě napadlo když jsem se dívala na našeho kapříka jak si tak plave ve vaně a čeká na Vánoce :-D

Kdopak to krouží dokola
v té nekonečné bílé temnotě
tak stroze ohraničené jednotvárností?

Je to jen nicotný článek
toho předlouhého řetězu
navzájem na sobě závislých životů.

A my myslíme že jsme svobodní?
To on si bezstarostně proplouvá životem neživotem
a dotváří představu nadřazenosti člověka.

Tváří se tak klidně, nevinně,
předstírá že neví, něco je špatně.
Čeká na smrt a neví že přijde.

Jak můžu zabít to nebohé stvoření?
Může se bránit jen marnými výskoky
z té nekonečné a chlorované hlubiny.

Být tak člověk kaprem a kapr člověkem
zachoval by se stejně krutě?
Jen člověk je hnán pocitem že je něco víc.
Autor SlyDog, 10.01.2008
Přečteno 464x
Tipy 1
Poslední tipující: PANGÁSIUS
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo jo...

02.02.2010 09:28:00 | PANGÁSIUS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí