Český ráj

Český ráj

Anotace: Čarodějčí Lomnice mi připomněla tuhle již postarší záležitost.

Že prý tam dneska přijímají,
na bráně Petr v českém ráji
hledačům přeje dobrý lov,
zeshora shlíží Kozákov.

Kartu má každý vedenu
u Petra v českém edenu,
zkuste si zdřímnout někdy sami
v tom tklivém kraji pod Troskami.

Všechno tam mají na skladě
v Petrově české zahradě,
maj' všechno a k tomu spoustu slov,
v dětství úžasný Valečov.

Na srdce prý tam mocně kladou,
u Petra v české za ohradou,
zapalte sobě novou svíci,
v tom zjihlém kraji pod Hrubicí.

Tak už to chodí v Českém ráji.
Krásné sny se ti tam zdají.
Plamínek náhle vidíš vzplanutý -
kdo že žije? Ano, ty!
Autor Maly_Al, 26.01.2008
Přečteno 367x
Tipy 9
Poslední tipující: Kwítko, Vlk v rouše, Jean89, lalej, Psavec, Pišák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jee, takový krásně bolavý vzpomínky na to, co bylo dávno... je tam krásně... silueta Trosek po utrmáceným dni, není hezčí pohled... a polívka z pytlíku nikdy nechutnala líp... a... vidím, že to znáš...

29.01.2008 20:13:00 | Trdlo

Já tu žiju, je tu krásně...přijeďte sem skládat básně

29.01.2008 13:23:00 | Pišák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí