Zem volá! Člověče!

Zem volá! Člověče!

Anotace: Nezavírejme oči.Ať není pravdou,že staří už nechtěji a proto nevidí a mladí nemají tu moc tak nemohou.

Z e m v o l á ! Č l o v ě č e !

Zadrž to Země drancování!
Dokud je čas !

Zem nezná slitování!
Vina tvá to bude zas !

Stůj se svou lhostejností !
Že není to tvoje věc?

Člověče – s útrpností .
Koukni se kolem přec !

Co vidíš -
-mračna dýmu
pro tvoje pohodlí

-a kaly z vody
kde jedy jenom dlí

-jak hynou lesy
tvou rukou surovou

-a zvířena ta kdesi
hyne pod oblohou !

Je ti to ještě málo!?
Pro mamon nevidíš!?

Že se ti to jen zdálo?
Probuď se!
Vždyť zaspíš!

Že pro důležitější věci
je tvoje mlčení !

Otevři rychle oči!
Zadrž tvé ničení!!!
Leden 1982
Autor Rebelek, 30.01.2008
Přečteno 310x
Tipy 2
Poslední tipující: Memento
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé básničky se mi líbí..

08.02.2008 09:17:00 | Memento

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí