Vzpomínka na Halenkovice

Vzpomínka na Halenkovice

Anotace: Snad tím potěším jednu rodačku, je to trochu překvapeni, jak ráda jsem ji psala...

Kouzelná příroda v krajině Chřibů,
v blízkosti Zlína Hradišťské stolice,
je malá vesnička sedmi divů,
s honosným názvem Halenkovice.

Opodál Ždánický les se vlní,
mluví se slováckým nářečím,
žijí tam lidé láskyplní,
nad vzpomínkou si zabrečím.

Hasičská zbrojnice, Barum rallye,
pouťové slavnosti, sjezdy rodáků,
divadlo plné fantazie
a slavných lidí, předáků.

Pamětní deska na východě,
se jménem Antonín Rozsypal,
člověk, co toužil po svobodě
a se smrtí v Mauthausenu počítal.

Teče tam potok a Bulačina,
chráněná oblast, útvarů skal,
osada, jako náruč maminčina,
ve které by člověk rád usínal.

© 2008, Sidy
Autor carodejka, 02.02.2008
Přečteno 376x
Tipy 16
Poslední tipující: s.e.n, Vlk v rouše, Milásek, danav, jedam, Bíša, Jan na Druhou, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně jsem si zavzpomínala.Děkuji.

08.02.2008 14:09:00 | s.e.n

Dekuji vsem za krasne pochvaly.

03.02.2008 15:05:00 | carodejka

1*

02.02.2008 23:46:00 | jedam

Ta báseň je snová...

02.02.2008 23:12:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí