Schizofrenický šnek

Schizofrenický šnek

Anotace: aneB o mé vnitřní votupělosti/*-

Schizofrenický šnek zalezl do ulity
a v temnotě teď trčí světu skrytý
v domečku svém – v šílenství svém.

Nad ulitou šelestí křídla vraní,
paprsky hladí, co se namane,
podběl vzkvétá, již končí zimní spaní,
již taje voda studánek…

Nad ulitou zahrada probuzená,
cvrčků tón, ptáků chvalozpěvy!...

Ale šnek o té kráse neví,
v domečku svém – v šílenství svém,
sám proti sobě – sténá…

Dvou očí mám a nevidím,
dvou uší neslyšících,
bloudící duši jak nad hranicí dým
a srdce – milující?
Autor china white, 17.02.2008
Přečteno 292x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí