Strážcové

Strážcové

Anotace: Příroda, jež střeží naše kroky...

Sbírka: Krajíc života

Stromy zelené i bez listí
sdílí své tajemné kouzlo
nocí odletí
a hlídají raní tmu

Opuštěnou uličkou
bliikala pouliční lampa
a zasněná hlava
zvedala tvář k hvězdám

Jedna , druhá třetí
vesmírné děti
odletí, přiletí
černou oblohou

Vidí mne, slyší mne
duchové v komíně
i holé větve stromů
co chrání naše kroky

Větve - dlaně moudrých strážců
lesních čarodějů
temnotou nebeskou
dotknou se hvězd

Strážcové mých kroků
stromy, hězdy, tma
tajemníci věků
a modrá zahrada.
Autor Káňátko, 26.03.2008
Přečteno 488x
Tipy 2
Poslední tipující: Karonhisake, Mácha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná:)

21.04.2008 14:53:00 | Karonhisake

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí