Divizna

Divizna

Anotace: ...klaním se před umem Stvořitele, ať je to kdokoli...

Sám Áron mě dnes ráno pozdravil,
setkala jsem se s vévodkyní,
která je v čarování velkou umělkyní
a člověk jí zvláštním jménem obdařil.

Její vznešenost respekt vyvolává,
pomůže přesně, kde je třeba,
jen tak něčím se zlomit nedá,
přestože je to křehká dáma.

Odysseus jí dostal darem,
by před Kirké ho chránila,
tahle magická rostlina
k životu spokojí se s málem.

Je dokonalá. Listy do kaskády
si předávají z dlaně do dlaně
rosu, když zrovna není snídaně,
a kořenům tak pošlou dosti vláhy.

Věř, přátelství s ní stojí za to,
vyzná se dobře v léčení,
květy nabídne k barvení,
i šedou promění ve zlato...
Autor Cecilka, 15.07.2005
Přečteno 579x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí