Jizera

Jizera

Anotace: pro mě jedna z nejkrásnějších řek

Ožíváš křikem racků z jara
v létě tvá náruč ochladí
listí stromů na podzim padá
do vln, aby jej houpaly
v zimě tě poutá
krunýř z ledu a břehy
sníh ti zahalí
a přece plyneš stále stejně
až tam,
tam kdesi do dáli
vracím se ráda ke tvým břehům
a všechno bych ti svěřila
utišíš bolest, máš svou něhu,
jak k mámě bych se vrátila
Autor jednazesta, 09.04.2008
Přečteno 423x
Tipy 6
Poslední tipující: Pavelpaja, Psavec, Monsignore, Danah
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...taky se rád vracím k řekám, v myšlenkách až kamsi do pravěku...

20.04.2008 07:13:00 | Pavelpaja

Hezký hold pro Jizeru.

12.04.2008 12:03:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí