Vyprávění podzimu

Vyprávění podzimu

Anotace: ... ze stromů mám ráda kaštany ...

Dnes jsem si rozprostřel podzimní paletu.
Barvu má medovou i žlutá svítí,
jako na lukách jarní kvítí.

Dávám vám kytici k loučení, koberec
na který je pohled hřejivý. Poslední
paprsky teplého slunce rozjasní oči
a zahřejí zkřehlé ruce.

Musím si ulevit, naříká strom, chvěje se,
svůj šat svléká jako dívka na kterou
hledí žádostivý muž.

Usnu, jen na chvíli usnu.
Až spadne poslední list z kaštanu
já dýchat přestanu. Zklidní se mi tep
a počkám, než vlaštovky vrátí se nám zpět.
Autor Hančí, 23.09.2004
Přečteno 1531x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí