Chvála Matce Zemi

Chvála Matce Zemi

Anotace: Napsáno na podnět Demonopathyho komentáře :-) a samozřejmě i z úcty před naši Matkou Zemí..

Sbírka: Krajíc života

V pradávných dobách v tajemném prostoru
paní života se zrodila
a se synem nebes překrásnou dceru povila
ženu ze všech žen nejkrásnější
ženu ze všech žen nejmoudřejší
ženu, jež domovem je mi
rodičku nás všech, Matku Zemi
ženu plnou života síly
chrání své dcery i syny
A čím se jí děti odvděčili ?
dálnice, auta, domy postavily
ničí a kradou z vínka krás
neslyší Matčin varovný hlas
A srdce Její tiše krvácí
má duše v pokoře se k ní obrací
Matičko Země plná moudrosti a krásy
na počest Tobě já rozpouštím si vlasy
domove náš, plný zeleně a vody
Lůno nás všech, duše pro národy
já pokleknu tiše na kolena
v úctě před dary Tvého pléna
sedím tu v trávě a seduji nebe
Matičko Země, děkuji za život,
děkuji za Tebe...
Autor Káňátko, 15.05.2008
Přečteno 420x
Tipy 3
Poslední tipující: Dacryon Beata, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A já v pokoře pokleknu také,
ukloníme se ke chvále její,
společně s otevřeným srdcem,
společně se zavřeným zrakem,
v té pokoře semínka se sejí,
a Matka Země bude zelenejší,
skutečně...

19.05.2008 15:03:00 | Dacryon Beata

...pocta Zemi,dík za ni.

15.05.2008 14:09:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí