Déšť

Déšť

Anotace: Poezie o dešti a kritika lidstva.

Pomalu a klidně kapka stéká po stěně propasti.
Slza vrásčité tvé matky.
Vrah dočká se své oprátky.
Utopme se v deště strasti.

Co je to déšť? Snad znamení smutku?
Důvěra v nás vracejíc se znova,
skrze živel lásky boží slova?
Diamanty věštíc příchod skutku.

Co nám bylo bohem samým dáno,
ničíme my jako stádo skotu.
Ženeme se za hranice plotu,
v kronice je krví často psáno.

Očistný déšť prudce padá stále,
to snad válka trhá další zemi.
Podpořena hříchy lidstva všemi,
stádo hloupé klidně hřeší dále.
Autor Filip Skřivánek, 21.05.2008
Přečteno 333x
Tipy 2
Poslední tipující: Kyle, IvoMaria
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí