Dubový háj

Dubový háj

Anotace: Zajímalo by mě jak budou ostatní lidé chápat tuhle báseň ,protože já když ji píšu vnímám i ostatní věci,naprosto si to představuju ale nenapíšu to tam úplně tak jak chci tak by mě to jen zajímalo....

Tichý háj, dubový háj
tiše šepotá, lístek odpadá
šepotá, šepotá dál
jak tiše šumí háj

Rozumí jen ten, kdo naslouchá
kdo duši otevře a staré s novým sloučí

Tichý háj, dubový háj
tiše naříká, šepotá dál
zelené listí, padá a chřestí
ticho a prázdnota, jen ten kdo naslouchá

Točí se točí záplava listí
točí se točí, padá a chřestí
točíš se sním, víčka zavřená
točíš se s vánkem a radostí
obličej vzhůru, ke stromům, ke Slunci, k vesmíru

Zelené roucho z pavoučích sítí
z mlhy a lístků klesajících k zemi
Šťastné bytosti lesů se smějí
tančí v království z mechů

Bytosti bosé, zranitelné
krásně a tajemné, nebezpečné
Ve svém tanci probouzí háj,
už nešeptá, nekřičí

Tichý háj, dubový háj
jen smích kdesi v korunách
jen lístek padající k zemi
a ten, kdo naslouchá.
Autor Ophelia, 06.06.2008
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...má to něco dosebe,šumí to tam dobře,logiku to má,čte se to dobře,své příznivce si to najde a mi se líbí Tip

06.06.2008 17:35:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí