Melodie zahrad

Melodie zahrad

Anotace: někdy se zastavte a zaposlouchejte se

Ty je nevidíš, ale jsou tam.
Schovaní ve větvích si štěbetají svoje zážitky z cest.
Někteří unavení,
jiní s touhou poznat celý svět.

A hádají se, která krajina je nejhezčí plání.
Ti co vyletěli za svítání
mají v křídlech spousta dálek.
Proháněli se vzduchem,
peří jim čechral vánek.

Přou se o to, kde mouchy lépe chutnají,
kde žížaly sami do zobáku skákají,
kde nejlíp vyzní pěnkavy zpěv,
každý si peří naparuje, aby ostatní mohli závidět.

Vrabčáci všem rádi čimčarují,
že každého svou drzostí učarují.
Špačci, zase vědí přesně,
v jaké zahradě mají nejsladší třešně.
Kosi pořád vypráví cosi o kvalitě a délce tkaniček,
slavíci zpívají songy svých nových písniček.
Čáp z komína zobákem dutě klapká,
jak výborně mladým chutnala z rybníka žabka.
Poštolky z výšek těch naducaných mraků
vrhají se střemhlav za kořistí díky svému perfektnímu zraku.

Slyšíš jen šum per nebo drzé klevetění,
ale bez těhle trylků žádná zahrada
skutečnou zahradou není.
Autor melebele, 10.06.2008
Přečteno 342x
Tipy 7
Poslední tipující: mOBSCENE, Churry, Květka Š., Jiparo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná..taková veselá,pohladila po duši

07.04.2009 13:42:00 | mOBSCENE

No, to je právě ta pohoda, útěk ze všedního světa do vůní rajských zahrad k očistě upatlaných dušičk celou slavnou civilizací co touží tolik po čistotě, až se utápí v nánosech jedovati.Leč mi to přžijem díky svým náhledům.Tak čauky zas na procházce optimismem! jiřička

25.07.2008 08:55:00 | jiřička

melodii zahrad ráda naslouchám ...krásně napsaná!

10.06.2008 08:45:00 | Jiparo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí