Rituál

Rituál

Anotace: ...

Sbírka: Krajíc života

K půlnoci připluje bárka
zapálím za ni svíci
navléknu bílou rukavici
a mlčky pomodlím se.

Obejdu třikrát svatý strom
dotknu se čelem jeho kúry
zářivý srpeček zjeví se zhůry
roztančí větrné virgule.

Noční tmou zrodí se z mlhoviny
stíny oděná žena
lovkyně beze jména
co obsype mne květy.

Odejde mlhou a nechá mne spát
probudím se ještě před svítáním
položím závoj k jejím dlaním
a zakončím svatý rituál.
Autor Káňátko, 10.06.2008
Přečteno 409x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, saddova, Churry
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, je opravdu dobrá.

10.06.2008 17:57:00 | Psavec

oho, nektere pasaze jsou velmi dobre, pekne slovni obraty, chvalim.libi se mi.

10.06.2008 17:17:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí