hymnus stromu

hymnus stromu

Anotace: xxxx

pahýly, pařezy, prach, pach prázdna co zbyl
z bylého pouta nebes a země
- a oblohaq neměnná míjí stále lhostejně,
tu zlatem rozmáchne se, tu omyje
pahýly, bezruké, beztvaré dlaně
co odevzdaně vrhají do nebes žalnou žalobu

Bože!já, první koho usmrtili prosím,
Stvořitele, který i mně život dal, oni ho pošlapali.
Vždyť svými dlaněmi já chránil je, proplétal
mezi nebe a zem, před žárem, skrýval před chladem

už vyschla má míza, není vůně, slavík vymizel
už jenom zebe, zebe duše člověka...
Autor jiřička, 12.06.2008
Přečteno 257x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

doporucuji se sve basne po sobe cist, pak v ni nebudou chyby..
--Saddovka--

12.06.2008 10:33:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí