Podzimní romance

Podzimní romance

Anotace: Pravda, bude naštěstí léto, ale podzim také není špatý :-)

PODZIMNÍ ROMANCE

Sedím, sedím a stále tiše sedím
Na barvy stromů já tiše hledím
Proč vítr bere krásu
Těm zeleným lesům?

Je podzim a prší do louží
Ten, kdo steskem po něm touží
Po létě, které je už za námi
S podzimem nás zase seznámí.

Sedím a pozoruji ulici
Přešla tu dívka se choulící
Řeknu si, že byť mi láska stůně
Bude jí dobře v posteli u mě.

Rybník je zticha a zticha je hráz
Doufám, že nepřijde ten ohavný mráz
Mráz vede s sebou zimu
A ublíží svědomí mýmu.

Kochat se krásou z barevných stromů?
To už radši půjdu hřát se domů
Počkej chvíli a ty, léto, vrať se
Pomůže, když řeknu: zimo, krať se?

Jaro se s podzimem zase znova žení
Však zas taková jarní krása to není
Doufám, že podzim nebude věčný
Tady sedět už není věcný.

Pohrává si slabý vítr s listím
Bude to rána, až já nakonec zjistím
Že podzim není zas tak krásný
Průhledný, svorný, klidný a jasný!

Zvedám se a chci odejít
Však infinitiv prostý mi říká: přijít
Zase znova?
Doba nová?
Kdo ví ...
Autor Zasněný básník, 17.06.2008
Přečteno 449x
Tipy 12
Poslední tipující: Belmon, Danča-frogie, Jahodová kopretina, jedam, zzlatý, Bíša, Puck, Petbab, monterka, Psychopatická lentilka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jestli - kdo ví,
čas Ti poví,...

23.06.2008 17:14:00 | zzlatý

Teda, ta věta: jaro se s podzimem zase znovu žení :) ta se mi strašně líbí, jsi šikula :)

21.06.2008 19:20:00 | Puck

Mám ráda podzim....i červen...Ale proč v červnu nesnít o podzimu a na podzim o červnu, že:-) /...listopadový písně od léta už zpívám.../

17.06.2008 19:07:00 | monterka

pěkné...jako vždy...akorát ta třetí sloka...je taková...zajímavá :) ne vážně pěkné... ;)

17.06.2008 18:39:00 | Psychopatická lentilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí