Pstruh

Pstruh

Anotace: I ryby vnímají bolest.

Před bouřkou je vždy
teplo a nádherný
letní čas,
v lese utichá
veškerý život
není slyšet
též slavíkův hlas.

Kolonie jepic
i krvelačných komárů
nad vodní plochou
poletují,
že přichází déšť
kolem jdoucím
dotíravě oznamují.

Pstruh ví
co se k němu blíží
vyčkává v tůni
a na svou kořist
k nebi vzhlíží.

Prvním skokem
z vody a mrštný
potočák má
neskutečné hody.
Dravá ryba se cítí
skvěle,vůbec neví
že vedle ní se
něco děje.

Na druhé straně
břehu rybář
s podběrákem stojí
muškařský vlasec
do řeky vhodí,
umělá moucha
v proudu jak
pravá skáče,
takové nástraze
žádný pstruh
odolat jí nedokáže.

Rybář muškaří
pstruh na návnadu
náhle narazí,
jeden zásek
a naviják začal
pronikavě klapat
ryba je chycena
může jenom plakat.

Oči smutné
život velmi
krátký,
jeden špatný den
nelze více
vrátit zpátky.

x+
Autor Waldemar, 02.07.2008
Přečteno 367x
Tipy 1
Poslední tipující: Pe&Pa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Pěkné, neobvyklé téma, jdu do knihovny pro Stříbrného lipana od Tomečka.

14.07.2008 21:27:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí