Svítání

Svítání

Anotace: verše

Je hodina mezi druhou a třetí,
někde větvička zapraskala,
a sluneční sten ozval se nad řekou,
nad krajem,
nad línou loukou.

Je hodina mezi třetí a čtvrtou,
oblaka paprsky nesou,
a jasném listoví buků
ozývá se vrků, vrků.

Je hodina mezi čtvrtou a pátou,
nebe obléklo zlatý plášť,
odchází noci zášť
a zvony lesa zní.

Je hodina mezi pátou a šestou,
z korun stromů je trylků hlas,
zas a zas
a po modrém nebi,
rozklusal se sluneční jas.

Je hodina mezi šestou a sedmou
a ptačí párty začíná.
Smím prosit;
spanilá jabloni?
Autor Hombre, 03.07.2008
Přečteno 340x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Borecká, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

OLdříšku, hezká báseňka:o)

06.07.2008 19:43:00 | Iva Borecká

Moc hezký nápad a pěkná básnička. Udělala mi radost.

03.07.2008 11:47:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí