Vinaře

Vinaře

Anotace: Dnes, cestou do práce, jsem zahlédla tu klidnou hladinu...

Klidná je hladina rybníka v půl páté ráno.
Jen sem tam cvrkne si, jakoby do skla,
muška, či jiný žíznivý tvor.
Malá, uhlazená, se starými stromy,
taková je vesnice Vinaře u Doupovských hor.

A moudré stromy, s kořeny starými, moudřejší,
než lidský tvor, s každým podzimem ustelou si
na spadaném, barevném listí a nechají si zdát
ten nejklidnější sen o hnízdech ve větvích
a rybářích na břehu rybníka, o všem,
co nahlas se neříká.
Autor Hančí, 12.08.2005
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí