Svítání

Svítání

Anotace: rozjímání

Slunce tajemné na obzoru svítí
žlutá oblaka a ryby v síti
ponuré lesy, pára znich stoupá
a slyšet sovu, jak ladně si houká

na vodě loďka, rybář v ní sedí
uklidněn usmířen do dáli hledí
rosa v trávě, kapky to lesklé
krajina temná a kameny teskné

paprsky světla život sem vrací
a vše mrtvé náhle se ztrácí
ze tmy a chladu příroda vstává
slunce svítí, osychá tráva

studený vzduch a teplé světlo
které noc a příroda hnětlo
fauna a flora k životu dány
tak i život dá těžké rány
tak i svítání střídá tma
a člověk může dosáhnout dna

příroda krásná i hrubá k tomu
potěší ducha od domu k domu
člověk se opojí nabere sil
aby mohl říct, že jednou byl.
Autor Elf, 30.09.2004
Přečteno 1156x
Tipy 6
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

věčný námět, že? hezké, i když by mi bohatě stačily tři sloky, které tu magii dokonale obsáhnou, pak už se to jaksi rozpíjí...

26.02.2007 07:35:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí