O půlnoci

O půlnoci

Anotace: točí se a točí, s dnem a večerem.

Blíží se již půlnoc,
je černá jako tér.

Ticho v domě opanuje,
a vzhlíží z krásných sfér.

Padá k domům jako hvězda,
krouží zcela po nebi,
vyhledává lidská bedra,
spánek svůj si odloží.

Blíží se již půlnoc,
je plna hluchých zvratů.

Měsíc teď již povyskočil,
a změnil bílou barvu.

Venku chlad a tichá doba,
probudí tu místy v bol,
a když v lidech ustupuje,
začne svítat zas.

A hle,
půlnoc bije,
rána střídá ránu,
hlavou moji proletuje,
skončí pozdě k ránu…

Martinec Vlastimil
11. Srpna 2005
Autor Chore, 12.08.2005
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tuhle jsi napsal na můj svátek:o) je krásná, dokážeš si tak všímat věcí a okamžiků kolem sebe. A pár sladkými slůvky je vystihnout...

21.09.2005 11:43:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí