Rozehřát si léto!

Rozehřát si léto!

Anotace: Šuměnka měla přání o nějakou optimistickou...

Rozehřát si léto…

Zataženo, déšť, v předpovědích každý den hlásí,
sychravo nás probouzí mrholivým svítáním,
při každém kroku bez deštníku, namokají vlasy…

Ledové kapičky stékají z listu na list,
uplakané nebe si teskní nad bůhvíčím,
v takových chvílích, jen knihu vzít a číst…

Vklouznout do smyšlených životů bájných hrdinů,
s jejich činy a odvahou splynout svým myšlením,
v chladu si přitopit, ať stoupá dým z komínů…

Vytvořit si tak vlastní, rajský pocit léta,
pohodou, slunnou, rozesmátou duší, svým sněním,
vše to úsměvné a krásné, co nedokáže popsat jedna věta…
Autor Krtica, 17.08.2005
Přečteno 432x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí