(Československý socialistický) VÝLET

(Československý socialistický) VÝLET

Anotace: Nepovedená trapná parodická báseň na školní výlety z dob (ne)dávno minulých.

Radujme se, jedeme na výlet
Navštívit památky staré už stovky let
Svačinky, pláštěnky a pár kaček na vláček
Pofrčet krajinou, projet pár zatáček

Čeká nás dobrodružství a báječný zážitek
Foťáky připravit, aby nám neutek!
A hlavně s sebou pláštěnky, svačinky
Kdyby nás déšť a hlad zastihl malinký
Radujme se, jedeme na výlet

......

Nádraží, koleje, cesty a pěšiny
hrady a zámky, údolí, kotliny
potoky, louky a stopy zvěřiny
bažiny, mokřiny, dřeviny, květiny
to všechno vídáme – čtem lesní noviny

......

Lokálka červená, hranatá, letitá
Po kolejích drkotá, cesta je spletitá
Louky, lesy, pole a kopečky, rovinky
Jsme v klidu, vždyť máme pláštěnky, svačinky

Tak radujme se, jedem přec na výlet
Navštívit památky prastaré stovky let
Nezabloudíme, stále jsme v pozoru
Vzali jsme si mapy, atlasy, buzolu!
A taky pohorky pro strýčka Příhodu!

......

Třikrát zdar a kupředu levou, vstříc novým poznáním!!!
Autor Dessinateur, 26.08.2008
Přečteno 450x
Tipy 5
Poslední tipující: divoska_jaja, Radek.oslov.Šafárik, Holis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá

26.06.2009 18:46:00 | Radek.oslov.Šafárik

To je laskavé sdělení. Však já ani nepíšu básně za účelem ohromení, které mě ale (samozřejmě) potěší. Děkuji.

26.08.2008 20:56:00 | Dessinateur

Tak úplně nepovedená zase není :-) aspoň vykouzlí úsměv.

26.08.2008 20:47:00 | lidus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí