Kam kráčí anděl za půlnoci

Kam kráčí anděl za půlnoci

Anotace: :-)

Sbírka: Krajíc života

Kam kráčí anděl za půlnoci
dech dračí
má ho ve své moci...

Když luna září
a on probouzí se
vstává i stáří
ve dřevěné míse

Vlčice zavětřila jaho pach
konec je včelích rojů
ale on nemá strach
hrdina nočních bojů..

Kam kráčí ten anděl za měsíčku
když chlad odívá se v chladu
snad pro vodu či pro písničku
s holí a sám o hladu

Do dálek, které neuvidíš
Do zvůků, jež nikdy neuslyšíš

Sám avšak s přítelem jménem STáří
sám sm anželkou jménem Smrt

vrásčitá líce
a vous až na zem
let statisíce
šel ten blázen

Do země ptačích letů
tajemstvím cizích světů
krmil se celý svůj čas
památka na něj zůstane v nás...
Autor Káňátko, 29.08.2008
Přečteno 448x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, Květka Š., saddova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ja bych řekla, že je to velmi povedené a určitě bych nic neměnila.

29.08.2008 15:23:00 | Skalnička

Pěkné verše,s andělem je někdy práce...

29.08.2008 11:58:00 | Květka Š.

je to docela dobre, jen tahle veta mi tam teda nesedi :
když chlad odívá se v chladu....
to je divny..

jinak sem tam ten rytmus,ale libi se mi slovni obraty a slova v niz uzita...

29.08.2008 10:35:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí