Babičko, kudy pro vodu ?

Babičko, kudy pro vodu ?

Anotace: ...

Sbírka: Krajíc života

,,Babičko, kudy pro vodu ?
Studánka vyschlá je.."
,,K prameni jediná cesta je..
Pilná-li budeš,
brzy se napiješ"

,, Jdi krajem lesa
cesta dlouhá zdá se.
Kdo po ní vydá se,
pohovoří s ptáky

Jdi zemí borového vánku,
potkáš tam poutníka,
jež střeží zdi svatostánku.
Je stár a nemá už sil..

POsbírej dubové listí,
nastří mu dlaně vzácnou mastí
a on zavede Tě tam,
kde prameny sahají až k výšinám

On bude možná unavený
tak nechej ho v kapradí spát
a posbírej ze země kameny
ať v pohodlí s mí spočívat..

A přikryj ho listím,
které jsi dříve nasbírala
ať netrápí ho zima,
co na rampouchy hrála

a poděkuj přírodě - Tvé matce
než se napiješ
A´t cestu zpět najdeš lehce
a světlo jde s Tebou kudy jdeš..."
Autor Káňátko, 31.08.2008
Přečteno 427x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Iva Borecká, Dacryon Beata
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opět krásná...

03.09.2008 09:19:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí