Život

Život

Anotace: Verše

Vychází nad stichlým lesem;
a v zeleném šeru,
mlžný plášť,
obléká pluk buků a habrů.

U mlčenlivého jezírka,
jen starý rákos odměřuje čas.
V tento čas a v tuto hodinu,
trylek hájem zaznívá,
a sluneční svit,
mlžným pláštěm prosvítá.

Mění se žlutá s červenou,
a souznění dne, rána,
zachvívá se ve strunách,
mezi listovým.

Nad osamělým hájem,
slunce vychází,
a jemné chvění buků a habrů,
rozzářilo ráno,
den nového života.
Autor Hombre, 07.09.2008
Přečteno 392x
Tipy 1
Poslední tipující: SZN
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí