Podzimní proměny

Podzimní proměny

Anotace: ..joo, kde jsou ty časy, staré dobré časy...

Pomalu snesl se, rudý i zlatavý,
smutky ho zbarvily; snesl se do trávy,
a v jeho letu já mohl pár tónů číst;
předzvěstí podzimu první je suchý list.

Mlha se vplížila po ránu do kraje,
zima je básníkům, země už chladná je,
z nebes je peřina šedá a studená,
ledový vítr je podzimu ozvěna.

Přesto ho milujem - krutého Narcise,
pyšného nadutce s ovocem na míse.
Řekni mi - myslíš si, že někdy vrátí se

podzimy dětství v záplavě lupení
kdy chladem ruce ti pomalu kamení?
Proč jen se s životem všechno tak promění... :-(
Autor Bůchví..., 28.09.2008
Přečteno 440x
Tipy 10
Poslední tipující: BlacckHermione-Emm, malá čarodejnice wiggová netopýrková, klara07, Holis, dablik007, sýc, danav, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

protože pak by to nebyl život...
možná líp kdyby nebyl...

03.10.2008 20:33:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

Ach..

29.09.2008 16:23:00 | dablik007

...dobře působí

29.09.2008 00:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí