podzimní melancholie

podzimní melancholie

Anotace: .....šeptání stromu a vůně jehličí

Šeptání stromů a vůně jehličí,
jak ráda tomu naslouchám.
Však projdu tiše parkem,
a na jeden si zabouchám.

Vyzkouším,jestli má dostatek energie,
tu přece bude potřebovat.
Barevné listí pohodil kolem,
a nechce se dát operovat.

Je to trochu zničený,
jak listí z něho seskakuje,
prý těší se už na zimu,
co mu zase vyčaruje.

A poskytne azyl ptáčkům,
co bolí je už křidýlka,
teď přistál tam drak papírový,
co pouštěla ho Emilka.

Já vezmu si trochu
té jeho energie,
a budu létat na chvíli,
však říká se ,
co nezabije,
to tvoji duši posílí.
Autor sondulacek, 06.11.2008
Přečteno 384x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, j.c., NikitaNikaT., hezule, Squat_the_world, Triffid Kolbe, Mbonita, Bíša, enigman, Květka Š.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

miluji ten strom
s láskou zasazený
a bojím se, že krom
něho jiný není
se jménem ženy strom,
tisíckrát políbený
***
Jiří senior

07.11.2008 07:26:00 | j.c.

Pěkná básenka, povedla se Ti a velmi pravdivý konec... ST! za obsah.

06.11.2008 20:31:00 | NikitaNikaT.

moc pěkný...taky si rád povídám se stromy:)

06.11.2008 18:29:00 | Squat_the_world

správný přístup:-)

06.11.2008 17:43:00 | Mbonita

No to je pravda,co nezabije to posílí...(snad)

06.11.2008 14:49:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí