Povodeň..

Povodeň..

Anotace: Stručný záznam události jejíž podrobnější popis formou jakési pokračující reportáže můžete od dnešního dopoledne sledovat v sekci k tomu určené..Reportáže!!!

Nad krajem zoufalá obloha pláče
Tonoucí růže tiše umírá
Temný je les a koruny stromů bičuje déšť
Už dlouhých sedm dní

Voda stoupá
Voda stoupá
Voda stoupá
Přehrada se plní

Voda stoupá
Voda stoupá
Voda stoupá
Hladina se vlní

Divoká řeka údolím pádí
Vášnivě břehy strmé objímá
A káp, káp, káp
Těžké kapky se spojí
Vzedmutá vlna se přes louku náhle rozbíhá

Nezaklepe, nezazvoní
do sklepa se valí
Nečesaná, neumytá
na posteli válí
Láme stromy, bourá domy
zlá a bezohledná
Chamtivá a nenasytná
Vše si sebou odnáší

..a voda stoupá

Mizí cesty, mizí pole
ulice se ztrácí
Dnem i nocí nespoutaná
divoká a nezkrocená
Kterou nikdo nezastaví
každý před ní utíká
Ona nezná slitování
pláč a prosby nevnímá

..a voda stoupá…
Autor Mario de Janiero, 16.11.2008
Přečteno 306x
Tipy 9
Poslední tipující: NikitaNikaT., Bean, Bíša, mašinka, Mbonita, KILLVIR alias woody jelen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

klobouk dolů milý pane..
i když nevím co se stane
až se verše spojí v řeku..
nejspíš..
dám se do útěku .o)

16.11.2008 19:46:00 | Bean

Mario..ty snad žiješ v záplavové zóně...:-)

16.11.2008 14:51:00 | Mbonita

..něco mi to připomíná..

16.11.2008 12:19:00 | KILLVIR alias woody jelen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí