Svítání

Svítání

Anotace: kouzlo rozednění...

Už svítání zpřetrhalo šat
blankytné noci prsty zlatavými,
zahnalo modravé stíny i mrazivý chlad
na nebi rety obtisklými
slíbalo blankyt jitru z tváře,
váží se bělostné krajky na polštáře
a plují jak bárky vzdálených vod
na západ, na jih a na východ
a slunce - maják návratů
jim svítí zlatou září svou
nežli mu šaty z brokátů
za perly vláhy přivezou.
Autor Akrij8, 17.11.2008
Přečteno 377x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, sýc, NiQuS, Simísek, jedam, WAYWARD, Bíša, jusTMee
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí