Spomienky na Jar

Spomienky na Jar

Anotace: Túto báseň som napísala minulý rok, keď práve začínala jar. Ten, komu chýba, nech si v tejto básni na ňu pospomína...

Prichádza jar.
Vetrík jemne veje,
každé dieťa sa veselo smeje,
rozkvitli už všetky kvety v záhrade,
teraz je slnko na rade,
svietiť nech už začne,
aby bolo krásne.
Vtáky vysoko lietajú a hniezda si stavajú,
vtáčatká malé sa o chvíľu narodia
a pritom všetkých ľudí pobudia,
svojím spevom veselým.

Príroda je naozaj krásna,
a bola by som veľmi šťastná,
keby tu jar zostala na veky.
No príroda nás ešte prekvapí,
je taká tajomná, pred búrkou
nas bleskami varuje a ked ďomov bežíme,
tak sa nám vysmeje.
No my sme sa prírode pomstili, celú sme ju zničili,
a ona nám to teraz vracia, celému svetu
a my už čakáme na odvetu.
Autor Mišiačik, 23.11.2008
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí