Havran

Havran

Anotace: pohled havrana na náš svět

Černý havran letí
Vzduchem, sem a tam
Neví kam
Dlouho létá velmi tiše
A když je pak unaven
Kručí mu i v břiše
Uloví potravu čerstvou
Sní ji velmi rychle
Ani nemukne
Jen si hlasitě oddechne

Potom opět létat začne
Ale již velmi hlučně
Je mu jedno, komu vadí
Život mu přeci rychle pádí

Má zlost na člověka
Neboť zlý člověk je.
Znečištěná řeka
Ho obklopuje.

Má chuť napít se
Když však k řece slétne
Již tiše vidí se
V pasti, která ho přetne.

Bez naděje a vůle
Rychle tůně
A tak aniž by byl
On sám potravou
Zhyne, ať chce nebo ne
Pod oblohou modravou

Obloha se zatáhla
Havranovu duši vysála
Lidé jak však zhynou
PEKLA je vypijou.
Autor grohy, 24.11.2008
Přečteno 341x
Tipy 6
Poslední tipující: Holis, Cristinne, Tomáš Marný, drahý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pár věcí mi tam sice nesedlo, ale stejně se mi moc líbila:)

26.11.2008 19:10:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí