Zima...

Zima...

Anotace: Tak trochu jinak...

Z mraků se sype sníh
po zemích spálených,
z nichž člověk sklízel klas.

Na planetě neřáda
nastala zimní nadvláda
a dnům se krátí čas.

Holé stromy listnaté
opláčou listy zaváté,
když svlíkly se do nahoty.

Sekyrka v lidské dlani
se k jejich kmenům sklání,
by sťala jejich životy.

Nelehká je to doba,
mráz za nehtama bodá,
z komínů stoupá dým.

Je těžší živobytí
a bledý měsíc svítí
večerům marnivým.

V mrazivých vodách rybníka
utichá hlas vodníka,
duším dá chvíli klid.

I ve mně zima sílí,
nechám se pro tu chvíli
raději zamrazit.
Autor Flamy, 29.11.2008
Přečteno 557x
Tipy 6
Poslední tipující: snupicek, Churry, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí