Zima

Zima

Anotace: Prostě zima...(omlouvám se za češtinářské nedostatky) ...

Sbírka: Nejbližším

Cítím kouř páleného listí,
přitom sníh padá mi do dlaně.
Přišla zima a ledový vítr jistí,
ty staré vzpomínky,na širé stráně.

Do dýmky nasáklá vůně tabáku,
tak známý podzim ve vzduchu létá.
Sušený česnek, zavěšen na háku,
kvetoucí čaj, co v konvičce vzkvétá.

Jiřičky vítá krajina teplá,
sušena kytice do spony seplá.
Na adventním věnci hořící svíčka,
na stromku visící barevná sklíčka.
Ve sněhu andělé, na nose vločka,
za oknem schoulená rezavá kočka.

Rok za rokem zima se vrací.
Pokaždé opouští! Na rok se ztrácí.
A
Právě přichází.
Autor Perník, 30.11.2008
Přečteno 703x
Tipy 3
Poslední tipující: Agniezka, Myrja, Ještě dítě
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

milá ...

30.11.2008 11:34:00 | Myrja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí