Krev stromu

Krev stromu

Anotace: ...

Jako voda teče smůla ze stromů,
Že by pláč, bolest?
Je slyšet i pláč svázaných zvonů,
Tolik je tu toho skonu.

Listy utíkají ze stromu, opadávají
A samotné větve za sebou zanechávají.
Proč opouští svého tvůrce?
Přesto zastaví a rozloží se prudce,
Zahynou.

Stojí tam pak strom sám
A já se ho ptám:
Proč neutečeš? Proč se neschováš?
Proč se každý rok takhle vydáváš?

On však stojí nahý dále
A smůla z něj teče stále,
Stále více teče z ran,
Pak pod sekyrou padne – sťat.
Autor AyA Ones, 30.11.2008
Přečteno 531x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, 4LJFilip, kikis, Lilly Lightová, Jarin Kalin
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná myšlenka, za ni tip.

13.02.2009 07:14:00 | Lilly Lightová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí