Javorová píseň

Javorová píseň

Anotace: zapomenutá podzimní, i když v Plzni není sníh, takže se dá říct, že se ještě hodí.. Prostě jen další z čekání na hodinu..

Spadané listí
v šumění zvonu
tančí svůj valčík
pro štěstí
hlolé stromy
strážci shonu
zpívají smutně
mezi domy.

"Zima, zas zima
zmrazí nám krev
i slzy co z nebe
padají.
Zima, zas zima
a sníh její hněv
jen vločky verše
skládají."

Nachlazení chodci
derou se ulicí
nevnímají píseň
- tlumí ji čepicí.
I auta škytají
kloužou jim kola
z koruny javoru
dál píseň volá.

"Ach, kořeny a větve
semkněte kůru
než mráz vás přetne
a rozvrásní tvář.
Ach, liste spadaný
vzlétni zas vzhůru!
Už brzy usnu
a vzbudím se zohavený..."
Autor Meiv, 02.12.2008
Přečteno 474x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Bíša, Kristine Clary-Aldringen, Psavec, Mbonita, Lylča, Dračičák, labuť, Alasea, Lota
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná inspirace z přírody :o)

02.12.2008 15:38:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí